okoblog.jpg

A környezettudatosság és a design

A környezettudatosság még mindig, sőt egyre inkább elterjedtebb lesz. Termékcsaládunk dizájnos külsejével teszi még egyedibbé megjelenését.

Partnerek

ökotermék partnerei

Norvégia betiltja az erdőirtást_Egy ország az erdőirtás ellen

Fontos győzelem ez az esőerdők védelméért folytatott harcban. Talán sokan nem is tudják, hogy évente körülbelül 55 milliárd tonnányi fosszilis energiahordozó kerül kitermelésre. Ez 150%-os felhasználást jelent Földünk jelenlegi javaiból, ami annyit tesz, hogy a kitermelt energiának mindössze kétharmadát sikerül újra előállítani. A fosszilis energiahordozók olyan nem megújuló energiaforrások, mint például, a kőszén, kőolaj és a földgáz. A jelenlegi készletek felhalmozódásához több százmillió évre volt szükség, az emberiség azonban ezt néhány száz év alatt felemésztheti. A jelenség nyilvánvalóan az ökológiai egyensúly kibillenését idézi elő, nem is oly sokára, hiszen ha ilyen ütemben zajlik a kitermelés, az 100 éven belül az esőerdők teljes eltűnésével fenyeget. Ez veszélybe sodorná a jövő generációit, Norvégia azonban világelsőként úgy határozott, betiltja az erdőirtást.

Te találkoztál már az Everness Magazinnal?! Keresd és olvasd el, miért lesz idén is nagyszerű ez a Fesztivál!

A nyári fesztiválok megszokott jelenete, amint a rengeteg műanyag és papírtányér, pohár omladozik ki a kukákból, vagy a földön hemperegve gyűjti őket bálába a szél. Szerencsére azonban közel sem olyan rossz a helyzet, mint amilyennek tűnik – a legtöbb rendezvény, köztük természetesen az Everness Fesztivál is, már teljesen lebomló eszközöket használ a vendéglátás területén. Most bemutatjuk, miből és hogyan készülnek ezek az eldobható öko termékek!

Örömmel jelentjük be, hogy termékpalettánk új elemmel bővült.

Az előző időszakban rengeteget foglalkoztunk a papírfelhasználással, annak kiváltásával. Nem hiába. Szeretnénk bemutatni egyedülálló PaperWise termékeinket, melyeket Magyarországon csak nálunk lehet megvásárolni. Ezek a papírok teljesen famentesek, 100%-ban cukornádból készülnek. Magas minőségük páratlan ökológiai előnyöket nyújt. Szép fehér kisugárzását akár 100 évig is megtartja. Újrahasznosítható, Climatop által igazoltan környezetbarát termék. Egyedülálló megoldásként kiválóan alkalmas a fából készült, hagyományos papír kiváltására.

Hogyan csökkentsük a papírfelhasználást az irodákban

Napjainkban a papírhasználat egyre inkább növekszik, a papírmentes irodai modell terjedése ellenére, sőt egyes elméletek szerint éppen ennek okán. A valóban papír-mentes iroda még nem a valóság, de már nagyon közel járunk hozzá. Egy átlagos irodában egy hónapban egy fő 1000 A4-es papírlapot használ fel.

Papírgyártás= fakivágás, vízszennyezés, vegyi szennyezés

A papír egy alapvetően szerves rostokból felépülő, viszonylag könnyen és gyorsan lebomló anyag, ezért akár környezetbarát alapanyagnak is nevezhetnénk. Tekintve azonban, hogy a papírgyártás rendkívül vízigényes, ráadásul az előállítás során számos vegyi anyagot is felhasználnak, illetve nagyon sok fát vágnak ki, mégsem lehet környezetbarátnak hívni.

Foodie: Gyors, finom, egészséges és környezetbarát

A Foodie vendégül látta az antropos online magazin főszerkesztőjét, aki dicsérő cikkel jutalmazta szakácsaik igyekezetét. Az alábbi sorok tőle származnak: „ A Foodie MinuteBistro egy környezet- és egészségtudatos gyorsétterem, bisztró jellegű hely. Gyorsétterem és bisztró egyben, innen a MinuteBistro fantázianév. Itt nem csak a finom ételekkel foglalkoznak, de a környezetünk védelmével is: csomagolóanyaguk komposztálható, környezetbarát, és tisztítószereik lebomlóak, a környezetre ártalmatlanok.

2050-re több PET palack fog úszni a világ tengereiben, mint hal

Hűsítő tengervíz helyett műanyag palackok áradatában fogunk úszni pár évtizeden belül. A Világgazdasági Fórum arra figyelmeztetett a minap, hogy 2050-ra több PET palack fog úszni a világ tengereiben, mint hal

San Francisco egy menő hely

Aligha van most menőbb hely San Franciscónál. A város nemrég betiltotta a cukros üdítők reklámozását, most pedig végleg kiutasítja a műanyag flakonokat is.

Kiállítás és workshop az Európai Hulladékcsökkentési Héten, amin az ÖKÖTERMÉK is képviselteti magát

A Herman Ottó Intézet csatlakozva az Európai Bizottság LIFE+ programban megvalósuló Európai Hulladékcsökkentési Hetéhez, november 25-én „Hozz ki többet kevesebből!” címmel kiállítást és workshop-ot szervez.

Egyél és Tegyél a Környezetért! Megnyílt a Foodie, ahol minden tudatos és egészséges!

Júliusban nyitott meg Budapesten, a Corvin sétányon a Foodie MinuteBistro, ahol szlogenjük alapján, friss, tudatos, kreatív ételeket fogyaszthattok, a mi, környezetbarát termékeinkben tálalva.

Energia Nap

A mai rohanó világban az emberek nem foglalkoznak eleget saját maguk és környezetük egészségével. Ennek érdekében rendezték meg első alkalommal az Energia Nap elnevezésű országos roadshow rendezvényt, melynek két fő irányát határozták meg: a megújuló, zöld energiákat és az egészségmegőrzést.

A környezettudatosság előny I.

A környezettudatosság igenis fontos dolog és csak a gondolkodásunkon kell változtatnunk ennek érdekében. A gondolataink ösztönöznek cselekvésre, és a tettekkel nem csak a természetnek és a világnak segítünk, de a saját életünket is jobbá tesszük, hiszen ha valami jót cselekszünk, jobban érezzük magunkat is. Keresd plakátjainkat Budapest útjain és a belvárosban, mert tudod! … a KÖRNYEZETTUDATOSSÁG ELŐNY! …

Lakatos Márk Műhelye

Tihanyban, a Piac Placcon nyitottak műhelyt Lakatos Márk és barátai, melyben valahol a bisztró és a street food között elhelyezkedő ételeket találunk.

(Környezet) Tudatosság és fenntartható fejlődés a szervezett eseményeken is!

A nagyszabású rendezvények óriási tömeget mozgatnak meg, éppen ezért még inkább ügyelnünk kell a környezetünkre ható káros tényezők minimalizálására, s végső soron a természet megóvására.

Az eddigi legnagyobb siker

Véget ért az ötnapos Balaton parti Everness Fesztivál, amely a tudatosságnak az előadások, alternatív mozgásformák és zenei programok hármas egységével adott teret. A tudatosság és az egészséges életvitel jegyében zajló fesztiválon a szervezők igyekeztek az étkeztetés terén is hűek maradni ehhez a szellemiséghez, így megkerestek minket, hogy biztosítsuk számukra környezetbarát lebomló termékeket az ételek és italok felszolgálásához.

Ma van a környezetvédelem világnapja, Te is tegyél érte valamit!

„Az embernek alapvetően joga van a szabadsághoz, egyenlőséghez és a megfelelő életfeltételekhez olyan minőségű környezetben, amely emberhez méltó és egészséges életre ad lehetőséget.” Tegyél Te is valamit a környezetedért!

Gourmet fesztivál

Minden, ami rusztikus, vagy modern, szem szájnak ingere. Finom ételek, finom borokkal, különleges desszertek, rengeteg látogató, ízorgia- ezekkel jellemezhető az idei Gourmet Fesztivál, amely május 21-24-ig várta az ínyenc vendégeket a Millenáris Parkban.

Everness Festival

A Fesztivál szellemiségéhez igazodva, nem csak az ételek és a programok szólnak a környezettudatosságról, önmegvalósításról, egészséges életvitelről, hanem maga az egész rendezvény környezete is. A rendezők nagy figyelmet fordítanak arra, hogy csak környezetbarát csomagolóanyagokat használhassanak a fesztiválozók, így minden étel-ital környezetbarát termékekben kerüljön a kezükbe. A szelektív hulladékgyűjtést elősegítve, lebomló zsákokba gyűjtik, a lebomló „szemetet”.

Háborút indított az EU a pénzzabáló nejlonzacskók ellen

Az EU egyik legfőbb célkitűzése, hogy 10 éven belül 80%-al akarja csökkenteni az egy főre jutó zacskók számát, ezáltal mérsékelve az általuk okozott környezeti károkat.

Fesztivál

Itt a jó idő, már javában tart a fesztiválszezon. Idén az alábbi rendezvényen találkozhattok az ÖKOTERMÉKekkel.

Támogattuk a Komáromi Napokon megrendezett Fenntarthatósági Programot

Első alkalommal indult az ICC által szervezett Fenntarthatósági Program a XXIV. Komáromi Napok programsorozatain belül, melyet öko termékeinkkel mi is támogattunk.

Tavaszi nagytakarítás környezettudatosan.

Tavaszi nagytakarítás környezettudatosan.

NE FELEDJE: 2015-TŐL KÖTELEZŐ A SZELEKTÍV HULLADÉKGYŰJTÉS

Az Európai Uniós célokkal összhangban 2015-től Magyarországon is kötelező lesz szelektíven gyűjteni a hulladékot. Ennek elősegítésére a legtöbb helyen már megkezdődött a házhoz menő szelektív gyűjtés kiépítése.

270 ezer tonna műanyag úszik a világ óceánjain

Csaknem 270 ezer tonnányi, ötbillió darab műanyag úszik a világ óceánjain, ezzel a mennyiséggel 38 ezer szemétszállító teherautót lehetne megpakolni - olvasható egy friss tanulmányban, amely szerdán jelent meg a PLOS ONE című tudományos folyóiratban.

A zöldhulladék bemutatása

Háztartásunkban, kertünkben rengeteg zöldhulladék keletkezik. Ezeket legjobb, ha helyben kezeljük - attól függetlenül, hogy hol lakunk -, így nem kell a kukába tömni, elégetni, vagy elszállíttatni ezt a típusú hulladékot. Egy kis elszántsággal könnyedén tudjuk komposztálni ezeket, azaz termőfölddé alakítjuk a különböző szerves anyagokat, nevezzük őket zöld javaknak. De mik is tartoznak ide pontosan, mit lehet komposztálni?

A napenergiáé lehet a jövő

Az e jövőképet felvázoló két útiterv szerint napelemrendszerekkel a világ elektromosenergia-igényének akár 16 százalékát, míg napkollektorrendszerekkel további 11 százalékát lehetne kielégíteni.

A bomlás virágai – biopolimerek

Az eredeti angol „biodegradable” kifejezés nem azt jelenti, hogy „biológiailag lebomló”, hanem hogy „biológiailag lebontható”, ami igen jelentős különbség. Tehát szó sincs arról, hogy ha kint hagyom a csomagolóeszközt az erkélyen, másnapra eltűnik, mert biológiailag lebomlott. Hétköznapi körülmények között az anyag beláthatatlan ideig változatlan formában megmarad, csak gondos komposztáló környezetben bomlik le – akkor is csak hetek, hónapok alatt.

Mennyi idő alatt bomlanak le az általunk használt anyagok a környezetben?

Az üvegnek 1-2 millió év, a műanyag szatyornak 200-1000 év, az eldobható pelenkának pedig 550 év a lebomlási ideje. Látva az adatokat nem árt komolyan elgondolkodni az egyes anyagok újrahasznosítási lehetőségén, hiszen annyi mindent megteszünk a Földünkért, ugyanakkor sokat ártunk is, így nem árt ezen a téren tudatosabban odafigyelni.

Biológiai lebomlás

lebomló műanyag, amely esetében a bomlást a természetesen eloforduló mikroorganizmusokkal, úgy mint baktériumokkal, gombákkal és algákkal való kölcsönhatás eredményezi.

Környezetkímélő tisztítószerek - Ökotermék

Az Európai Unióban jelenleg több mint 100 ezer különböző, mesterségesen előállított vegyi anyag van forgalomban. Ezek az anyagok megtalálhatóak ivóvizeinkben, az élelmiszerekben, kozmetikumokban, tisztítószerekben, a gyermekruhákban, a bútorokban, az építési anyagokban, valamint a közlekedés és az ipar által kibocsátott szennyezésekben.

Használjon esővizet! Ökotermék.hu

A víz drága kincs! A gyors népességnövekedés és a fokozódó vízfelhasználás miatt Földünk vízkészletei rohamos ütemben apadnak. Ennek megállítására a folyamatosan megújuló esővíz használatával közvetlenül hozzájárulunk az édesvíz készletek megőrzéséhez.

Gyűjtse külön a hulladékokat! Szelektíven mindig jobb!

A szelektív hulladékgyűjtés egy olyan lehetőség, mely során a csomagolási hulladékok külön-külön gyűjtve újrafeldolgozásra (újrahasznosításra) kerülnek.

Környezetünk védése létfontosságú

Környezetünk védése létfontosságú. A rengeteg káros anyag kibocsátása, kedvezőtlen változásokat eredményez időjárásunkban és éghajlatunkban. A kialakult változások az egész Földön sok faj történelmi mértékű kihalását okozzuk.
Termékeinket keresse webshopunkban: Webshop

Termékeink

Copyright © ÖKOSYS Zrt.