Az előző időszakban rengeteget foglalkoztunk a papírfelhasználással, annak kiváltásával. Nem hiába. Szeretnénk bemutatni egyedülálló PaperWise termékeinket, melyeket Magyarországon csak nálunk lehet megvásárolni. Ezek a papírok teljesen famentesek, 100%-ban cukornádból készülnek. Magas minőségük páratlan ökológiai előnyöket nyújt. Szép fehér kisugárzását akár 100 évig is megtartja. Újrahasznosítható, Climatop által igazoltan környezetbarát termék. Egyedülálló megoldásként kiválóan alkalmas a fából készült, hagyományos papír kiváltására.

PaperWise

A környezetkímélő papír

 

 

Végre létezik egy olyan papír, ami ökológiai tekintetben is feddhetetlen.

Biztosak vagyunk abban, hogy Önök is hozzá akarnak valamivel járulni a fenntartható fejlődéshez. S arról is ugyanúgy meg vagyunk győződve, hogy Önök úgy vélik, hogy a környezetbarátság összeköthető a magas minőséggel. PaperWise éppen ezeket a követelményeket teljesíti.

A PaperWise papírt szárakból és levelekből teremtették – maradék anyagból, amely a cukornádból történő cukortermelésnél keletkezik. A növénynek még azok a részei sem vesznek el, amelyeket sem a cukor, sem a papírtermelés nem tud felhasználni. Ezek adják az energiát a generátoroknak, amelyek a papírmalom üzemeltetéséhez szükségesek.

A PaperWise új az Ökotermék áruválasztékában és az irodákban használatos A4 és A3 formátumban kapható.

 

Az Önök kérdései—PaperWise válaszai

Ugyanúgy használhatom a PaperWise-t, mint a hagyományos irodai papírt?

Igen. Korlátozás nélkül használható az irodai hétköznapokon. Különösen stabil: 75g/m2 megfelel a szokásos 80g/m2-nek.

Nekem magas fehérségű papírra van szükségem, ezért eddig le kellett mondanom az alternatív papírról. Tényleg szép fehér a PaperWise?

Igen. A felhasznált anyagból eltávolítják a lignint (barnássárgára színezi a papírt, mihelyt fény éri). Ezután a rostelemeket klórmentes technikával állítják elő. Ezért van a PaperWise-nak ez a szép fehér kisugárzása, ami fénnyel történő hosszabb érintkezésnél is megmarad.

Dokumentálásra alkalmas és sokáig eltartható?

Az ISO 9706 szerint tanúsított és legalább 100 évig archiválható.

Újrahasznosítható?

Igen.

Létezik PaperWise ofszet-papírként is, például reklám prospektusok számára?

Minden esetre! A PaperWise nemcsak irodai területen használható, hanem különleges nyomtatásokra is.

Drágább, mint a hagyományos irodai papír?

Ugyanolyan minőségű papír és ugyanolyan tulajdonságokkal nemigen kapható jutányosabb áron, annál is inkább, mivel a PaperWise páratlan ökológiai előnyöket nyújt.

A PaperWise környezetbarátabb, mint az újrahasznosítható papír?

Az újrahasznosított papír is kiválóan kíméli a környezetet. Az újrahasznosítható papírral szemben, tanulmányok szerint kb. 29 százalékkal kisebb környezetterhelést okoz.  Mivel a PaperWise-t zöld energiával és mezőgazdasági maradvány-anyagok útján állítják elő, ez egy tisztább nyersanyag, amit nem kell először tisztítani, mint az újrahasznosítható papírt.

 

A PaperWise kiváló papír.

PaperWise kiváló ökológiai mérleggel rendelkezik. Ezért a PaperWise másolópapír 2015 szeptemberében megkapta az áhított Climatop díjat. A Climatop igazolja, hogy a PaperWise-nak az üvegházhatást okozó gázok kibocsátása általi környezetterhelése alacsonyabb a hagyományos másolópapírokéhoz viszonyítva. A teljes környezeti terhelés 45 százalékkal alacsonyabb a szokásos friss rostpapírokkal szemben. Ez az örvendetes eredmény azon törekvéseket tükrözi, amelyeket a PaperWise, különösen a mezőgazdasági és városi földhasználat, továbbá a természetes felszín átalakítása területén vállal.

 A Climatop információ a PaperWise csomagokon első pillantásra mutatja, hogy PaperWise egy klímabarát termék. 

 

Okos döntés:

PaperWise az irodai hétköznapokra!

 

Megnevezés

Súly/m2

Csomagolási egység (csomag/karton)

Csomagolási egység (csomag/paletta)

PaperWise másolópapír, DIN A4

75g/m2

5 csomag/500 lap

240 csomag

PaperWise másolópapír, DIN A3

80g/m2

5 csomag/500 lap

120 csomag

És még sok egyéb:

További mennyiségben, formátumban, papír– és kartonféleségekben kapható.

Nyomtató– és másolópapírként, nagy ívformátumban és különböző súlyban tekercselve áll rendelkezésre.

Levélpapírok, jegyzettömbök, papírtömbös táblák és különböző csomagolásfajták kialakítása és nyomtatása lehetséges.

 

Különösen okos: A PaperWise mezőgazdasági hulladékokat használ fel.

A cukornádból történő cukor termelésekor a  cukorba a növénynek csak ötödrésze transzformálható. A növény 80%-a „hulladék”. A természet azonban nem ismer semmilyen hulladékot – éppen olyan ritkán, mint a PaperWise. A PaperWise magas minőségű papírt gyárt a cukornád szárából és leveleiből, továbbá az úgynevezett kipréselt cukornádból, ami a cukor extrakciója után megmarad. Technikai okokból  a PaperWise-hoz egy kis rész facellulózt kevernek.

 

Fehér és okos: hogyan lehet ezeket összeegyeztetni?

Hogy fehér papírt kapjunk, ahhoz minden folyamatnál szükséges egy fehérítés, tekintet nélkül a nyersanyagra. A PaperWise-nál is. Mégis, itt segít az a tény, hogy a kipréselt cukornádból előállított cellulóz fehérítéséhez kevesebb vegyszert kell felhasználni, mint a fából nyert cellulóz fehérítéséhez. Ezért a PaperWise ökológiai szempontból szintén hiteles.

 

A PaperWise legyőzi a hagyományos papír környezeti hatását.

A papír számára a friss rostokat nagyrészt monokultúrában levő fákból vagy akár az őserdőkből, rablógazdálkodással, az ezt követő újraerdősítés nélkül, nyerik ki. Ezen túlmenően értékes szántóterület vész el, ami a szükséges élelmiszerek termeléséhez rendelkezésre állhatna. Emiatt a PaperWise, a papírral összehasonlítva, amihez kizárólag fát használnak nyersanyagként,  sokkal inkább környezetbarát. A PaperWise a környezetet 45 százalékkal kevésbé terheli, mint a hagyományos másolópapír.

 

És az újrahasznosított papír?

A friss rostból termelttel összehasonlítva az újrahasznosított papírhoz az energiamennyiségnek csak egy töredékére van szükség. A papír azonban nem kerülhet vég nélkül újra vissza a körforgásba: Az évi papírtermelés legalább 30 százalékának friss rostokból kell történnie. Nem lenne-e jó, ha az ember ehhez a 30 százalékhoz pótlólagos nyersanyag hozzáadása nélkül jutna hozzá? És e helyett olyan anyagot használhatna fel, ami egyébként is itt van?  Mint például a növényi maradványanyagot, ami élelmiszerek betakarításakor keletkezik?

A világszerte évente megmaradó agrárhulladékoknak már kevesebb, mint 2 százaléka elegendő lenne, hogy Európát a papír és karton számára alapanyaggal teljesen el lehessen látni.

PaperWise ezt a maradvány anyagot használja fel; az így termelt papír tehát nem újrahasznosított, hanem egy magas értékű friss rostpapír, amely maga hozza a szükséges cellulózt növényekből, amelyeket – más célból – egyébként is learatnak.

 

Szintén hulladék: az energia a termelés számára.

A növénynek azon részei, amelyeket nem dolgoznak fel papír számára nyersanyagként, a legjobban fermentációs anyagnak alkalmasak. A metángázok, amelyek az erjedési folyamatnál keletkeznek, energiát állítanak elő áram és hő formájában. Így lehetővé teszik a CO-emisszió és fosszilis tüzelőanyag használatának csökkenését.

Emellett a PaperWise gyártók következetesek: Még a fehérítéshez extrahált lignint is újrafelhasználják, hogy zöld energiát gyártsanak.

 

Ökológia szempontjából az Ökotermék nem ismeretlen.

Kötelezettségünk van a környezetünkkel szemben. Az Ökoterméknél olyan környezetbarát koncepciókra támaszkodunk, amelyek gyakorlati használatra alkalmasak. Ezért Naturesse márka alatt a megújuló nyersanyagokból készült csomagolási és eldobható termékek átfogó választékát és forgalmazzuk. A PaperWise, azaz az agrár-hulladékból készült papír iránti elkötelezettségünk a fenntarthatóság iránti elkötelezettségünk logikus kiterjesztése.

 

Végre létezik egy olyan papír, ami ökológiai tekintetben is feddhetetlen.

 

 

 A PaperWise új az Ökotermék áruválasztékában és az irodákban használatos A4 és A3 formátumban kapható.

 

Az ÖN értékesítési partnere:

Ökosys Zrt.

HU 2900 Komárom

Igmándi út 6..

T: +36 70 331 5160

E: info@okotermek.hu

W: www.okotermek.hu

Tags: