Tihanyban, a Piac Placcon nyitottak műhelyt Lakatos Márk és barátai, melyben valahol a bisztró és a street food között elhelyezkedő ételeket találunk.

Lakatos Márk megnyitotta „műhelyét” a Tihanyi PIAC Placcon. A stylist-szakács és barátai minden héten, szombaton és vasárnap főznek. Maradnak a régi jól bevált recepteknél, mint reggelire egy emberes rántotta, vagy ebédre roppanós virsli, esetleg (narancsos!) sült kolbász, salátával és némi körettel. Az extra, hogy saját hentessel dolgoznak Algyőről, aki a jó minőségű húst ötvözi a régi módszerekkel és Márkék ötleteivel. Valahogy így néz ki az a bizonyos műhelymunka.

Mit kell itt enni? A narancsos kolbász bizony próbáért kiált, de minden hétvégén hoznak valami újdonságot. Smoothie-k, joghurtkrémek, fagylaltok is várják az éhes „piacozókat”.

És hogyan is jövünk mi a képbe? Hát nézzétek meg! Látványos, ínycsiklandó ételek, lebomló, környezetbarát tányérokon, PLA poharakban, fa evőeszközökkel. Tökéletes kombináció!

Érdekesség:

A Velvet Blog és Jancsa János gasztroblogger is tesztelte Lakatos Márk éttermét, ahol az értékelésben megjegyezték:

„Az evőeszköz papírban érkezik, fa vagy bambusz, mindenesetre nem műanyag, dizájnos matrica védi az összefogdosástól. ” (Velvet Blog)

„A fagylalt málnája frenetikus, a szép formájú papírtálka dicséretes, a müzli ropogós, minden szép.”    (Velvet Blog)

„A hozzá adott kis favilla és kés kapcsán mindig attól féltem, hogy nem tudnak majd megbirkózni a kolbásszal, de szerencsére nem így lett.” (Jancsa János, gasztroblogger)

„Ehhez kiválóan asszisztáltak a köretek, mind a krumpli és a ress répa, valamint a szalonnás gersli pazarul mentek a kolbikhoz, csakúgy, mint a mártogatósok, szóval egyben volt az egész (papír) tányér.” (Jancsa János, gasztroblogger)

 

Dicsérő, pozitív visszajelzések számunkra is!

 

Forrás: https://www.facebook.com/lakatosmuhely/timeline

http://velvet.hu/balaton/2015/07/04/teszt_lakatos_muhely_-_amikor_egy_stylist_vendeglatozni_kezd/

http://janikalandjai.blog.hu/2015/07/28/lakatos_muhely_tihany

Tags: