„Az embernek alapvetően joga van a szabadsághoz, egyenlőséghez és a megfelelő életfeltételekhez olyan minőségű környezetben, amely emberhez méltó és egészséges életre ad lehetőséget.” Tegyél Te is valamit a környezetedért!

Ma van a környezetvédelem világnapja, Te is tegyél érte valamit!

 „Az embernek alapvetően joga van a szabadsághoz, egyenlőséghez és a megfelelő életfeltételekhez olyan minőségű környezetben, amely emberhez méltó és egészséges életre ad lehetőséget.”  Tegyél Te is valamit a környezetedért!

A világnap célja, hogy felébressze az emberekben a felelősségtudatot és rávezesse őket arra, hogy mindenkinek magának kell tennie valamit természetes, épített, társadalmi és belső környezetünk megóvásáért, harmonikusabbá tételéért.

Mit tehetünk e téren mi, egyszerű emberek, a Föld tudatos lakói?

Talán a hétköznapok mindennapjait éljük okosabban. Éljünk a szelektív hulladékgyűjtés adta lehetőségekkel. Rádöbbenhetünk, hogyan gazdálkodhatunk okosan az energiával; vásárolhatunk hosszú élettartamú terméket, visszaváltható vagy környezetbarát csomagolásban, amelyek nem szennyezik a környezetet. A tudatos társadalom nem sanyargatja magát, hanem szebbé, kényelmesebbé teszi környezetét, felhasználva azt, amit a természet nyújt. Élénkítsük udvarainkat virágokkal, hogy kedvünk teljék szépségükben, ültessünk fákat, hogy őrizzük a levegő tisztaságát, kiránduljunk, de gyűjtsük össze magunk után a szemetet! Vizeinkre úgy vigyázzunk, mint egyetlen kincsünkre, amely létfontosságú az életben maradásunkhoz.

Élni csak harmóniában lehet a környezettel!

 

Országszerte számos programmal várják az érdeklődőket,például:

Hatalmas Buli a Városligetben!

Péntektől vasárnapig autómentes parkká változik a Városliget. Ezen a hétvégén zöld és civil szervezetek veszik birtokba a lezárt Kós Károly sétányt, ahol ingyenes családi és gyermekprogramokkal, valamint koncertekkel várják a közönséget. Az esemény idei mottója: „Hét milliárd álom. Egy bolygó. Figyeljünk a fogyasztásra!”

Nézz szét a környezetedben, és Tedd Jobbá azt!

Tags: