Első alkalommal indult az ICC által szervezett Fenntarthatósági Program a XXIV. Komáromi Napok programsorozatain belül, melyet öko termékeinkkel mi is támogattunk.

Első alkalommal indult az ICC által szervezett Fenntarthatósági Program a XXIV. Komáromi Napok programsorozatain belül, melyet környezetbarát termékeinkkel mi is támogattunk. 

A program célja a figyelemfelhívás arra, hogy mindenkire szükség van ahhoz, hogy a változások megtörténjenek, és élhető jövőt teremtsünk a jövő generációi számára.

A fenntarthatóság, környezeti egyensúly, újrahasznosítás és a környezettudatosság nagyon fontos számunkra, igyekszünk olyan termékeket nyújtani, melyek a legkevesebb káros hatást gyakorolják a környezetünkre. Ezért is forgalmazunk környezetbarát termékeket, mosószereketcsomagolóanyagokat. A tiszta jövőért a jelenlegi generációk tehetnek a legtöbbet, ezért együttműködve az ICC-vel, felajánlásainkkal támogattuk az április 30. – május 3. között, Komáromban megrendezett programjukat.

A rendezvény színes programlehetőségeket kínált minden korosztálynak. Az érdeklődők megunt, elhasznált farmer anyagaikat felajánlhatták, újrahasznosíthatták és azáltal, hogy nem termeltek ezzel hulladékot, ajándékokat kaptak cserébe. Ilyen ajándékokkal járultunk mi is hozzá a programhoz, bio szappanainkkal jutalmaztuk a felajánlókat.

Lehetőség volt elektromos autó kipróbálására és tesztvezetésre, öko-lábnyom számításra, környezetvédelemmel kapcsolatos saját üzenet, kívánság májusfára való felszalagozására. A kilátogatók videó felvételen mondhatták el, mit jelent számukra a tiszta jövő, tudományos alapú, aktív, ismeretterjesztő játékokon vehettek részt, a gyerekek pedig lerajzolhatták, hogyan képzelik el a tiszta jövőt. A program szervezői elhatározták, hogy valamennyi résztvevő számára lehetővé teszik, hogy karbon semlegessé tegye egy napját, és így a karbon lábnyoma nulla legyen. Egy átlagos magyar személy 15 kg CO2e –ot bocsájt ki azzal, hogy közlekedik, elektromos áramot használ, táplálkozik stb. Egy texil karszalag megvásárlásával annyi hektár erdő megmentését támogathatják, amely éppen 15 kg CO2e kivonását eredményezi a légtérből.

A program nagyon sikeres volt, rengetegen látogattak ki a standhoz. Köszönjük minden érdeklődőnek, hogy gondol a jövőre!

Tags: