Több mint

0

Bio termék

Bio eldobható evőeszközök, edények, táskák egy helyen

Több mint

0

Bio vegyiáruk

Minőségi bio vegyiáruk, higiéniás termékek egy helyen

Több mint

0

Elégedett ügyfél

Akik már rendeltek tőlünk rendezvényekre, fesztiválokra! Elégedett vásárlóink között multi cégek és magánszemélyek is megtalálhatók. Webshopunk

Termékeinket keresse webshopunkban: Webshop

Komposztálás

oko_icon1.png

Pálmalevél

Kifejezetten esztétikus megjelenésű alapanyag, magas-minőségű edények Adaka pálmából. Ez az egyedülálló növény, melynek a gyümölcse is szüretelt és felhasznált, folyamatosan leveleket termel a növekedési periódusban. Eddig ezek elégették használhatatlan hulladék anyagként. Az indiai családok most összegyűjtik ezeket a leveleket helyileg és elviszik a termelőhelyekre, ahol megtisztítják és kipréselik őket, majd exkluzív edényekké égetik őket 120°C-on. Ezek az anyagok élelmiszer-biztonságosak, és annyira kemények, hogy nem igényelnek további kezelést, mint a laminálás. A termékek íz-semlegesek, vízállóak és hő állóak, ideálisak sütéshez és mikrohullámú sütőben való melegítéshez.

oko_icon2.png

Cukornád

A cukornád használata az eldobható evőeszközök gyártása során egy különösen elegáns megoldás. Ez a nagy mennyiségű maradék anyag a cukor kitermelés során keletkezik a cukornádból. A különösen nehéz szálakat, amelyeket eddig elégettek, értékes bio-masszaként lehet felhasználni. Most már akár 50 eldobható tálat lehet előállítani egyetlen szár cukornád maradék-anyagából. Asztali edények cukornádból, melyek stílusosak, könnyűek és nagyon stabilak. Ezek a termékek vízállóak és melegíthetőek mikrohullámú sütőben, hideghez és forróhoz egyaránt megfelelnek.

oko_icon3.png

PLA

Egészen a közelmúltig, nehéz volt nagyon átlátszó és formatartó anyagokat gyártani megújuló anyagokból. Csak egy új fermentációs folyamat fejlesztése óta lehetséges a polietilén természetes alternatíváját legyártani, amely függött az ásványi olajoktól. Ezt az anyagot, amelyet természetes keményítőből állítottak elő, szinte bármilyen alakúra lehet önteni, akár úgy filmként is előállítható. Íz-semleges és hőálló körülbelül 40 ° C-ig. Mint az összes naturesse termék, a PLA is biológiailag lebomló.

okoblog.jpg

 

 

Kiállítás és workshop az Európai Hulladékcsökkentési Héten, amin az ÖKÖTERMÉK is képviselteti magát

A Herman Ottó Intézet csatlakozva az Európai Bizottság LIFE+ programban megvalósuló Európai Hulladékcsökkentési Hetéhez, november 25-én „Hozz ki többet kevesebből!” címmel kiállítást és workshop-ot szervez.

Egyél és Tegyél a Környezetért! Megnyílt a Foodie, ahol minden tudatos és egészséges!

Júliusban nyitott meg Budapesten, a Corvin sétányon a Foodie MinuteBistro, ahol szlogenjük alapján, friss, tudatos, kreatív ételeket fogyaszthattok, a mi, környezetbarát termékeinkben tálalva.

Energia Nap

A mai rohanó világban az emberek nem foglalkoznak eleget saját maguk és környezetük egészségével. Ennek érdekében rendezték meg első alkalommal az Energia Nap elnevezésű országos roadshow rendezvényt, melynek két fő irányát határozták meg: a megújuló, zöld energiákat és az egészségmegőrzést.

A környezettudatosság előny I.

A környezettudatosság igenis fontos dolog és csak a gondolkodásunkon kell változtatnunk ennek érdekében. A gondolataink ösztönöznek cselekvésre, és a tettekkel nem csak a természetnek és a világnak segítünk, de a saját életünket is jobbá tesszük, hiszen ha valami jót cselekszünk, jobban érezzük magunkat is. Keresd plakátjainkat Budapest útjain és a belvárosban, mert tudod! … a KÖRNYEZETTUDATOSSÁG ELŐNY! …

Lakatos Márk Műhelye

Tihanyban, a Piac Placcon nyitottak műhelyt Lakatos Márk és barátai, melyben valahol a bisztró és a street food között elhelyezkedő ételeket találunk.

Termékeink

Kérdése van, tegye fel itt!


 

Captcha kód

Másik captcha ábra kéréséhez kattintson a képre.