Több mint

0

Bio termék

Bio eldobható evőeszközök, edények, táskák egy helyen

Több mint

0

Bio vegyiáruk

Minőségi bio vegyiáruk, higiéniás termékek egy helyen

Több mint

0

Elégedett ügyfél

Akik már rendeltek tőlünk rendezvényekre, fesztiválokra! Elégedett vásárlóink között multi cégek és magánszemélyek is megtalálhatók. Webshopunk

Termékeinket keresse webshopunkban: Webshop

Komposztálás

oko_icon1.png

Pálmalevél

Kifejezetten esztétikus megjelenésű alapanyag, magas-minőségű edények Adaka pálmából. Ez az egyedülálló növény, melynek a gyümölcse is szüretelt és felhasznált, folyamatosan leveleket termel a növekedési periódusban. Eddig ezek elégették használhatatlan hulladék anyagként. Az indiai családok most összegyűjtik ezeket a leveleket helyileg és elviszik a termelőhelyekre, ahol megtisztítják és kipréselik őket, majd exkluzív edényekké égetik őket 120°C-on. Ezek az anyagok élelmiszer-biztonságosak, és annyira kemények, hogy nem igényelnek további kezelést, mint a laminálás. A termékek íz-semlegesek, vízállóak és hő állóak, ideálisak sütéshez és mikrohullámú sütőben való melegítéshez.

oko_icon2.png

Cukornád

A cukornád használata az eldobható evőeszközök gyártása során egy különösen elegáns megoldás. Ez a nagy mennyiségű maradék anyag a cukor kitermelés során keletkezik a cukornádból. A különösen nehéz szálakat, amelyeket eddig elégettek, értékes bio-masszaként lehet felhasználni. Most már akár 50 eldobható tálat lehet előállítani egyetlen szár cukornád maradék-anyagából. Asztali edények cukornádból, melyek stílusosak, könnyűek és nagyon stabilak. Ezek a termékek vízállóak és melegíthetőek mikrohullámú sütőben, hideghez és forróhoz egyaránt megfelelnek.

oko_icon3.png

PLA

Egészen a közelmúltig, nehéz volt nagyon átlátszó és formatartó anyagokat gyártani megújuló anyagokból. Csak egy új fermentációs folyamat fejlesztése óta lehetséges a polietilén természetes alternatíváját legyártani, amely függött az ásványi olajoktól. Ezt az anyagot, amelyet természetes keményítőből állítottak elő, szinte bármilyen alakúra lehet önteni, akár úgy filmként is előállítható. Íz-semleges és hőálló körülbelül 40 ° C-ig. Mint az összes naturesse termék, a PLA is biológiailag lebomló.

okoblog.jpg

 

 

Hogyan csökkentsük a papírfelhasználást az irodákban

Napjainkban a papírhasználat egyre inkább növekszik, a papírmentes irodai modell terjedése ellenére, sőt egyes elméletek szerint éppen ennek okán. A valóban papír-mentes iroda még nem a valóság, de már nagyon közel járunk hozzá. Egy átlagos irodában egy hónapban egy fő 1000 A4-es papírlapot használ fel.

Papírgyártás= fakivágás, vízszennyezés, vegyi szennyezés

A papír egy alapvetően szerves rostokból felépülő, viszonylag könnyen és gyorsan lebomló anyag, ezért akár környezetbarát alapanyagnak is nevezhetnénk. Tekintve azonban, hogy a papírgyártás rendkívül vízigényes, ráadásul az előállítás során számos vegyi anyagot is felhasználnak, illetve nagyon sok fát vágnak ki, mégsem lehet környezetbarátnak hívni.

Foodie: Gyors, finom, egészséges és környezetbarát

A Foodie vendégül látta az antropos online magazin főszerkesztőjét, aki dicsérő cikkel jutalmazta szakácsaik igyekezetét. Az alábbi sorok tőle származnak: „ A Foodie MinuteBistro egy környezet- és egészségtudatos gyorsétterem, bisztró jellegű hely. Gyorsétterem és bisztró egyben, innen a MinuteBistro fantázianév. Itt nem csak a finom ételekkel foglalkoznak, de a környezetünk védelmével is: csomagolóanyaguk komposztálható, környezetbarát, és tisztítószereik lebomlóak, a környezetre ártalmatlanok.

2050-re több PET palack fog úszni a világ tengereiben, mint hal

Hűsítő tengervíz helyett műanyag palackok áradatában fogunk úszni pár évtizeden belül. A Világgazdasági Fórum arra figyelmeztetett a minap, hogy 2050-ra több PET palack fog úszni a világ tengereiben, mint hal

San Francisco egy menő hely

Aligha van most menőbb hely San Franciscónál. A város nemrég betiltotta a cukros üdítők reklámozását, most pedig végleg kiutasítja a műanyag flakonokat is.

Termékeink

Kérdése van, tegye fel itt!


 

Captcha kód

Másik captcha ábra kéréséhez kattintson a képre.